dimecres, 5 de febrer del 2014

"Crema'l tu" - Concurs de disseny del dimoni de Badalona

“Crema’l Tu!” Premi de Disseny del Dimoni de Badalona és el certamen amb el qual es dissenya el Dimoni de les Festes de Maig d’enguany. És convocat per l’Àrea de Cultura i Ciutadania. Aquest concurs va néixer l’any 1999 amb la voluntat d’obrir a la ciutadania una convocatòria que permetés dissenyar un dels símbols culturals de Badalona. Posteriorment, un constructor dóna forma al disseny guanyador i s’exhibeix a la platja durant alguns dies, a la vista de la ciutadania. La Cremada del Dimoni, es l’esdeveniment cultural central de les Festes de Maig, i va ser declarat d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya l’any 1991.

El premi està obert a tots els participants més grans de 16 anys que s’hi vulguin presentar. S’han de lliurar un o més originals en paper o cartolina de mida DIN A-3, imprès per una sola cara, en color i a escala on es detalli la planta, l’alçada i el perfil de la figura. Igualment, també es facilitarà un projecte de pedestal sobre el qual descansarà la figura amb les mateixes especificacions anteriors. Complementàriament, de manera potestativa i no obligatòria, es podrà presentar una maqueta de la figura com a màxim de 30 centímetres d’alçada.

El dimoni resultant del disseny guanyador restarà exposat a la platja els dies anteriors a la Cremada, pel gaudi de la ciutadania de Badalona. El premi en metàl·lic per al disseny guanyador serà de 1.000 euros.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada